Direct naar de contentDirect naar de footer
Zuidas

Zuidas

Ontdek Zuidas vanuit Hotel Amsterdam Zuidas

Zuidas & RAI Convention Centre

Zuidas is een internationaal gerenommeerd kennis- en zakencentrum. Een groot aantal ondernemingen in de financiële, juridische en zakelijke dienstverlening is hier actief. Door de jaren heen hebben ook bedrijven uit andere sectoren Zuidas gekozen als vestigingslocatie. Een aantal grote bedrijven en instellingen als het World Trade Center, Google, ABN AMRO, VU Medisch Centrum en de Vrije Universiteit zijn reeds gevestigd op Zuidas. Tevens is het beurzen- en conferentie centrum RAI Convention Centre naast het hotel gelegen.

Hoewel Zuidas reeds eeninternational gerenommeerde locatie is, is Zuidas nog volop in ontwikkeling. Deze ontwikkeling en uitbreiding van de Zuidas is onderdeel van het plan van de gemeenteraad van Amsterdam in samenwerking met de bewoners, bedrijven en instellingen om een unieke locatie te realiseren waar duizenden mensen werken, wonen en recreëren. Mede hierdoor is Zuidas een populaire en internationale woonwijk met veel aandacht voor architectuur, een groene openbare ruimte en een hoog voorzieningsniveau. Het aantal horecagelegenheden, winkel, culturele, sport- en zorgvoorzieningen neem toe. Er vinden grote en kleine evenementen plaats. Naast de bewoners dragen de tienduizenden mensen die er werken en studeren bij aan de ontwikkeling van Zuidas tot een plek waar genoeg te beleven valt en waar mensen elkaar ontmoeten. De volledige ontwikkeling zal afgerond worden in 2030

Door de ligging van een aantal trein- en metrostations zoals station Amsterdam-Amstel, station Amsterdam-RAI en station Amsterdam-Zuid is Zuidas uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Hiermee zijn de bereikbaarheid van overige locaties binnen én buiten Amsterdam gemakkelijk te bereiken vanuit hier. Met de Noord/Zuid-lijn bent u in een mum van tijd in het noordelijk deel van Amsterdam.

ZUIDAS = DUURZAAM:

De Zuidas werkt aan een schoon, gezond, functioneel en energieneutraal district in samenwerking met bedrijven, instellingen en organisaties. Ook de Green Business Club Zuidas heeft een groot aandeel in de ontwikkeling hiervan. De Green Business Club Zuidas is een impactorganisatie die zich richt op een concreet resultaat door het initiëren van duurzame projecten in Amsterdam Zuidas. Dit betekent dat er wordt samengewerkt aan duurzame energieopwekking, energiebesparing, duurzame mobiliteit, schone lucht en een circulaire economie.