Direct naar de contentDirect naar de footer

Natuur

Wie dacht dat er in en rondom Amsterdam geen groen te vinden was, heeft het mis. In de stad zijn tal van leuke en gezellige parken te vinden, waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van een ontspannen dag. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende verschillende natuurgebieden waar u helemaal tot rust komt

Stadsparken

Stadsparken

Vondelpark:
Het Vondelpark trekt 10 miljoen bezoekers per jaar en daarmee het grootste en beroemdste gemeentepark van Amsterdam. Het park is een groene oase van maar liefst 45 hectare en beschikt over een beroemd openluchttheater, meerdere speelplekken voor kinderen en cafés en restaurants. Het is geliefd bij zowel bewoners als bezoekers.

Het Amsterdamse Bos:
Het Amsterdamse Bos in Amstelveen is 20 minuten fietsen vanaf het Rijksmuseum en 3x keer groter dan Central Park in New York. Dit bos is zeer geschikt voor een grote variatie in activiteiten; wandelen, fietsen, sporten, het bekijken van kunst en erfgoed.


Het Amstelpark:
Het Amstelpark is een stadspark in Amsterdam-Zuid. Dit park ligt op steenworpafstand van het hotel en is zeer geschikt voor een mooie wandeling om uw dag te beginnen of af te sluiten. Het park is origineel aangelegd voor de Floriade van 1972. Na de Floriade, is getracht de originele inzendingen zoveel mogelijk te behouden. Vandaar dat u in dit park nog een grote variatie aan bloemen, planten en bomen aantreft. De kinderboerderij en speeltuin, het treintje en diverse horecagelegenheden geven volop gelegenheid tot recreëren.

Groene Weelde

Groene Weelde

Groene Weelde is een recreatiegebied dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen. Het is een afwisselend gebied met bossen, waterpartijen en brede waterlopen met natuuroevers. Het recreatiegebied sluit aan op het Haarlemmermeerse Bos en omvat ook het voormalige Floriadeterrein met de Big Spotters Hill.