Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek de gezelligste wijken van Amsterdam

Amsterdam kent veel gezellige en sfeervolle buurten. Wij zetten de leukste voor u op een rijtje:

Centrum
In het Centrum van Amsterdam vindt u de grachtengordel, het Koninklijk Paleis op de Dam, de bloemenmarkt en verschillende buurten als de Jordaan, de Wallen en de Haarlemmerbuurt. Ook is dit hét stadsdeel van toeristen en de grote winkelketens. Denk aan de Nieuwendijk en Kalverstraat. Eén van de leukste winkelstraten in Amsterdam Centrum is de Utrechtsestraat. Maar ook op de Haarlemmerdijk, Haarlemmerstraat en in de Negen Straatjes komen we graag om te shoppen en lekker te eten!

Jordaan
De Jordaan is mogelijk de meest bekende en romantische buurt van Amsterdam. Vroeger een typische volksbuurt met een kleurrijk verleden, nu razend populair bij bezoeker en inwoner door de pittoreske grachten, kleine winkeltjes en knusse straten en stegen.De Jordaan is de perfecte buurt voor een schilderachtige stadswandeling in hartje Amsterdam. Geniet van de unieke grachtenpanden, bruggen en grachten vol bootjes!


De Pijp & Rivierenbuurt

Als u vanuit het hotel richting de Pijp gaat, komt u langs de Rivierenbuurt: een statige buurt met diverse groene parken en gezellige winkels.Langs deze wijk stroomt de Amstelrivier.Mogelijk zijn de meeste hotspots van Amsterdam in de Pijp gevestigd, een van de oudste wijken van Amsterdam. Deze smeltkroes van verschillende culturen biedt een rijke variatie aan keuze. In deze wijk vindt u trendy boetiekjes, leuke lunch spots en terrassen zoals het Gerard Douplein en het Marie Heinekenplein. Voor nog meer mooie boetiekjes of een lekkere kop koffie heeft u zeker kans van slagen op de Van Woustraat of de Ferdinand Bol straat. And last but notleast; laat u onderdompelen in de typisch Amsterdamse volkscultuur op de Albert Cuyp markt.

TIP VAN ONS TEAM!

TIP VAN ONS TEAM!

Reis met het OV om Amsterdam te ontdekken. Door het naast het hotel gelegen Amsterdam RAI-station bent u in no-time op uw gewenste bestemming. GVB-tickets zijn verkrijgbaar bij onze receptie.

Natuurlijk is de fiets dé manier van vervoer in Amsterdam. Breng uw eigen fiets mee, of informeer naar het fietsverhuur bij onze receptie.