Direct naar de contentDirect naar de footer
Amsterdam

Amsterdam

De stad waar alles kan!

Ontdek de gezelligste wijken van Amsterdam

Amsterdam kent veel gezellige en sfeervolle buurten. Wij zetten de leukste voor u op een rijtje:

Centrum
In het Centrum van Amsterdam vindt u de grachtengordel, het Koninklijk Paleis op de Dam, de bloemenmarkt en verschillende buurten als de Jordaan, de Wallen en de Haarlemmerbuurt. Ook is dit hét stadsdeel van toeristen en de grote winkelketens. Denk aan de Nieuwendijk en Kalverstraat. Eén van de leukste winkelstraten in Amsterdam Centrum is de Utrechtsestraat. Maar ook op de Haarlemmerdijk, Haarlemmerstraat en in de Negen Straatjes komen we graag om te shoppen en lekker te eten!

Jordaan
De Jordaan is mogelijk de meest bekende en romantische buurt van Amsterdam. Vroeger een typische volksbuurt met een kleurrijk verleden, nu razend populair bij bezoeker en inwoner door de pittoreske grachten, kleine winkeltjes en knusse straten en stegen.De Jordaan is de perfecte buurt voor een schilderachtige stadswandeling in hartje Amsterdam. Geniet van de unieke grachtenpanden, bruggen en grachten vol bootjes!

De Pijp & Rivierenbuurt
Als u vanuit het hotel richting de Pijp gaat, komt u langs de Rivierenbuurt: een statige buurt met diverse groene parken en gezellige winkels.Langs deze wijk stroomt de Amstelrivier.Mogelijk zijn de meeste hotspots van Amsterdam in de Pijp gevestigd, een van de oudste wijken van Amsterdam. Deze smeltkroes van verschillende culturen biedt een rijke variatie aan keuze. In deze wijk vindt u trendy boetiekjes, leuke lunch spots en terrassen zoals het Gerard Douplein en het Marie Heinekenplein. Voor nog meer mooie boetiekjes of een lekkere kop koffie heeft u zeker kans van slagen op de Van Woustraat of de Ferdinand Bol straat. And last but notleast; laat u onderdompelen in de typisch Amsterdamse volkscultuur op de Albert Cuyp markt.

Vondelpark, Amsterdamse Bos & Amstelpark
Het Vondelpark trekt 10 miljoen bezoekers per jaar endaarmee het grootste en beroemdste gemeentepark van Amsterdam. Het park iseen groene oase van maar liefst 45 hectare en beschikt over een beroemd openluchttheater, meerdere speelplekken voor kinderen en cafés en restaurants. Het is geliefd bij zowel bewoners als bezoekers.

Het Amsterdamse Bos in Amstelveen is 20 minuten fietsen vanaf het Rijksmuseum en 3x keer groter dan Central Park in New York. Dit bos is zeer geschikt voor een grote variatie in activiteiten; wandelen, fietsen, sporten, het bekijken van kunst en erfgoed.

Het Amstelpark is een stadspark in Amsterdam-Zuid. Dit park ligt op steenworpafstand van het hotel en is zeer geschikt voor een mooie wandeling om uw dag te beginnen of af te sluiten. Het park is origineel aangelegd voor de Floriade van 1972. Na de Floriade, is getracht de originele inzendingen zoveel mogelijk te behouden. Vandaar dat u in dit park nog een grote variatie aan bloemen, planten en bomen aantreft. De kinderboerderij en speeltuin, het treintje en diverse horecagelegenheden geven volop gelegenheid tot recreëren.